background image

Om oss

Vilka är vi?

Webbyrån Trinxy består av Mattias Twedmark och Rebecca Seiron. Tillsammans har vi över 20 års erfarenhet av webbutveckling och webbprogrammering.

Mattias är en riktigt vass back-end utvecklare och har även ett gott öga för design och användarvänlighet. Utöver detta sköter han våra kunders webbhosting.

Rebecca har ett större fokus på front-end, det är hon som gör designskisser, grafiska profiler och teman för WordPress.

Varför finns vi?

Idén bakom webbyrån Trinxy uppkom hösten 2020, både Mattias och Rebecca har frilansat och genom många av dessa uppdrag stött på kunder som varit missnöjda med sin nuvarande webbyrå. Anledningarna har ofta varit många, dålig support, långsamma webbplatser och en design som inte alls vad var kunden efterfrågat. En i många fall gemensam faktor har varit att deras nuvarande webbyrå inte kunnat utveckla alls och när problem uppstått inte kunnat lösa dem.

Vi anser att en webbyrå bör kunna kod för att kunna ge sina kunder exakt det dem vill ha och kunna lösa eventuella problem på ett bra sätt. Kunna skapa webbplatser och lösningar som inte bygger på att koppla in en massa plugins utan istället skapa stabila lösningar, snabba och säkra webbplatser.

Vi använder inte builders eller färdiga teman

Varför inte undrar kanske du? Marknadsplatsen för färdiga teman är idag enorm, ett färdigt WordPress tema kan köpas för någon hundralapp på exempelvis Themeforest. Är du ute efter billigaste möjliga lösningen kan du sätta upp ett sådant tema själv och att anlita en webbyrå är enligt oss onödigt.

Är ett färdigt tema "dåligt"?

Ett färdigt tema kommer i regel med väldigt mycket kod, de är gjorda för att vara "generella" och passa "alla". En tumregel är ju mer kod, ju långsammare webbplats. Ett färdigt tema är heller inte unikt, risken finns att din konkurrent har en precis likadan webbplats som du, bortsätt från möjligtvis färgerna. Ett färdigt tema bygger även i regel på många plugins.

Är plugins "dåliga"?

Det finns bra plugins och det finns dåliga plugins. Plugins medför risk för virus och ju mer plugins, framförallt "okända plugins" ökar risken att just din webbplats eller webbshop blir infekterad. Välkända plugins utsätts i större omfattning av "hacker attacker" än mindre plugins, lyckligtvis är utvecklarna medvetna om detta och ett stort fokus på säkerhet finns, men ibland lyckas "hackarna" hitta kryphål.

Utöver risken för virus kommer ett plugin med en egen uppsättning kod, exempelvis stilmallar, JavaScript-filer etc. Ett plugin lägger på mer kod än vad en integrerad lösning gör och ju fler plugins ju långsammare webbplats. Så är plugins dåliga? Både ja och nej, håll dig till stora och välkända plugins för att minska risken för virus och håll antalet plugins till ett minimum.

Är builders (webbplatsbyggare) "dåliga"?

Du har säkerligen hörttalas om Divi och Elementor? Om inte så är de så kallade "builders" (webbplatsbyggare). En builder går ofta ut på någon form av "drag and drop" och är gjorda för att personer som inte kan en rad kod på ett enkelt vis ska kunna "bygga" och designa sin webbplats. En builder är ofta det självklara valet för webbyråer som antingen inte kan koda, eller vill ge sina kunder den billigaste möjliga lösningen. Även här anser vi att man inte behöver en webbyrå för att använda en builder. Det finns gott om tutorials på exempelvis YouTube.

Men inget gott utan något ont.

En builder bygger mycket kod, väldigt mycket kod. Ju mer kod ju långsammare webbplats. En builder kommer även med begränsningar och det kan lätt bli rörigt. Framförallt om du måste lägga in egna CSS regler för att få saker att se ut som du önskar. En builder är ett plugin och dessa builders utsätts i mycket stor utsräckning för "hacker-attacker" och ett par användare får då och då sina webbplatser infekterade. På Google länkas hundratusentals artiklar rörande ämnet.